Dweilmachine

Een dweilmachine kopen kan een echte uitdaging zijn, vooral als je nog nooit een hebt gekocht. Er zijn zoveel types waar je uit kan kiezen met verschillen zoals snelheden, afmetingen en zelfs gewicht. Daarnaast moet je ook nog accessoires uitkiezen wat alles nog meer verwarrend maakt. Zodra je echter een aantal simpele dingen begrijpt is het echter erg makkelijk om de juiste machine voor de taak uit te kiezen.

 

De drie primaire dingen die je moet overwegen voordat je een dweilmachine gaat kopen

  • Snelheid
  • Afmetingen
  • Accessoires

Deze dingen gaan we hieronder stap voor stap bespreken.

 

Welke snelheid heb ik nodig?

Ik wil een dweilmachine om vieze vloeren te schrobben

Zoek naar langzamere machines met een snelheid van ongeveer 150RPM. Voor een hoop locaties is het primaire doel om de vloer van een werkplaats, entreehal of andere gemeenschappelijke ruimte schoon te houden. De omgeving en de omstandigheden zullen bepalen hoe snel je vloeren vies worden, maar in een hoop industriële bedrijven kunnen wandelpaden en gebieden waar veel mensen lopen erg donker worden binnen een paar uur. Een vloer laten glanzen is niet belangrijk, maar ervoor zorgen dat ze vrij zijn van olie en vuil wel.

 

Ik wil een dweilmachine hebben waarmee ik sommige vloeren mee kan schrobben en andere mee kan poetsen

Zoek naar een machine met een middelmatige snelheid van ongeveer 230RPM. Wanneer je twee taken met een machine uit moet voeren, vanwege een beperkt budget of een gebrek aan ruimte, dan zal een dweilmachine met middelmatige snelheid prima werken voor het schrobben van vloeren in werkplaatsen en keukens, maar tegelijkertijd ook snel genoeg zijn voor het poetsen van entreehallen en vloeren van gangen.

 

Ik wil alleen een dweilmachine om te poetsen

Zoek naar een snelle machine met een snelheid van 300RPM. Machines met deze snelheid zijn erg geschikt voor het poetsen, maar te snel voor het schrobben. Ze zullen er echter met de juiste pads en chemicaliën voor zorgen dat gladde vloeren de hele dag glanzen. Ze zijn erg geschikt voor hotels en conferentiecentra waar de presentatie erg belangrijk is.

 

Ik wil polijsten

Zoek naar een erg snelle machine met een snelheid van zo’n 450RPM. Wanneer presentatie alles is en alleen de meest diepe glans voldoende is, dan is een dweilmachine met hoge snelheid wat je nodig hebt. Een glanzende vloer is essentieel in sommige sectoren, zoals de auto-industrie, waarbij een diepe glans op de vloer het beste uit de verflaag van de auto’s haalt.

Dweilmachine kopen

 

Wat voor afmetingen heb ik nodig?

Dus nu je weet welke snelheid je nodig hebt, wordt het tijd om na te denken over hoe groot het gebied is dat je schoon moet maken. Over het algemeen kan je uit drie primaire afmetingen kiezen, namelijk kleine machines die geschikt zijn voor in huis, middelgrote commerciële machine en grote machines. De meeste populaire afmetingen zijn klein en middelgroot (verderop zullen we uitleggen waarom de grote niet erg populair zijn).

 

Kleine machines

Als je een dweilmachine nodig hebt voor een huiselijke of kleine omgeving, zoals een vloer in de keuken of badkamer, dan heb je eentje nodig die makkelijk op te bergen, compact en licht is.

 

Middelgrote machines

Dit zijn de meest populaire machines, aangezien ze geschikt zijn voor 99% van de commerciële toepassingen.

 

Grote machines

Deze zijn meer geschikt voor grote gebieden, aangezien het grotere kopstuk betekent dat je een gebied sneller schoon kan maken. Ze zijn minder populair voor het schrobben en algemeen poetswerk, aangezien schrobmachines veel efficiënter en makkelijker te gebruiken zijn in deze grote omgevingen. Als je echter een groot gebied wilt polijsten, dan heb je een machine met een hoge snelheid en groot kopstuk nodig.

 

Zou ik schuurpads of borstels moeten kopen?

Tot slot komen we bij waar je vloer van gemaakt is en of je dus op zoek moet gaan naar schuurpads of borstels.

 

Ik heb gladde vloeren

Als je een gladde vloer hebt, dan raden we aan om voor schuurpads te kiezen. Dit betekent dat je een drive board moet kopen om de pads aan vast te maken. Schuurpads zijn geweldig, omdat ze goedkoop en makkelijk om te vervangen zijn en ze zijn beschikbaar in verschillende gradaties, van ruw tot fijn.

 

Ik heb ongelijke en ruwe vloeren

Borstels is wat je nodig hebt en ze zijn beschikbaar in verschillende gradaties, van schrobben tot poetsen, dus ze zijn geschikt voor de meeste omstandigheden. Het voordeel van borstels is dat ze in spleten en afwijkingen van vloeren kunnen komen. De meeste borstels zullen hun toepassingsmogelijkheden in de naam vermeld hebben, zoals poetsen, schrobben of wassen.

Goedkoopste Dweilmachine

 

Ik heb gladde vloeren met diepe cementlijnen en spleten

Je hebt een keuze tussen pads en borstels. Pads zijn goedkoper en kunnen vervangen worden om hun karakteristieken aan te passen, van poetsen tot schrobben. Ze kunnen echter niet in diepe groeven of bij afwijkingen in voor de rest vlakke vloeren komen. Borstels zijn over het algemeen duurder en hebben een speciale borstel nodig voor elke situatie, maar ze kunnen wel bij groeven en afwijkingen.

Iets anders wat je ook in gedachten moet houden is realistische verwachtingen van een dweilmachine. Als je een oude vloer hebt van ongelijk cement, dan is het onrealistisch om te verwachten dat een snelle machine deze zal laten glanzen, zelfs met een poets borstel die met een snelheid van 300RPM draait. Net als zoveel andere dingen hebben vloeren een goede basis nodig om resultaten te bereiken.

 

Andere dingen om te overwegen

Gewicht

Zwaardere machines zijn beter voor schrobben dan voor poetsen. Voor deze reden zijn er extra gewichten beschikbaar voor sommige middelgrote machines, zodat je deze in extreme situaties kan gebruiken.

 

Andere accessoires

Accessoires die beschikbaar zijn voor sommige machines, zijn onder andere bassins en spuitflessen. Deze zijn bedoeld voor het aanbrengen van een schoonmaakmiddel op de vloer tijdens de reiniging. Het is volledig afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker of deze gebruikt worden of niet, aangezien sommige ze fijn vinden om te gebruiken en andere liever zelf een schoonmaakmiddel op de vloer dweilen.

 

Stroomkabels

In veel situaties zorgen stroomkabels voor een struikelrisico, waardoor veel machines die je op het netstroom aansluit onpraktisch zijn. Machines met accu zijn voornamelijk handig voor werkplaatsen waar kabels mogelijk verstrikt raken en supermarkten waar klanten mogelijk struikelen over de kabels of waar de kabels de voorraad op de onderste planken er mogelijk afslaan.

Als je een warenhuis hebt waar het schoonmaken pas na sluiting of in een afgesloten gebied plaatsvindt, dan zal een dweilmachine die je op het netstroom aansluit prima zijn.

Accumachines zijn de laatste jaren een stuk beter geworden en hebben een aantal geweldige features, zoals:

 

Ingebouwde oplader

De oplader is in de machine gebouwd, waardoor je de machine alleen maar op het netstroom aan hoeft te sluiten.

 

Accu’s die altijd opgeladen zijn

Je hoeft geen oplaadcyclus aan te houden, want deze machines kan je constant opladen totdat je ze nodig hebt. De machine zal niet beschadigen als je hem lange tijd oplaad.

 

Aanpasbare schoonmaakdruk

Door de positie van de accu’s aan te passen kan je de hoeveelheid druk op het schoonmaak kopstuk vergroten. Dit maakt het mogelijk om je machine aan te passen op basis van de situatie.

 

Tractiemachines en rijdende

Sommige machines bieden een tractie, wat inhoudt dat de gebruiker de machine niet fysiek hoeft aan te duwen, aangezien hij aangedreven wordt door motoren. Deze machines zijn erg geschikt voor omgevingen met hellingen, waardoor de gebruiker niet zwaar belast wordt.

Beste Dweilmachine

 

Je kan altijd het beste 100% zeker zijn

Een gratis demonstratie maakt het mogelijk om te zien hoe goed de machine presteert in de omgeving waar hij altijd gebruikt zal worden. Het betekent ook dat er iemand langs komt die je tips kan geven over je specifieke situatie en welke machine of accessoires het beste zijn voor elke situatie. Zodoende weet je 100% zeker dat je een investering maakt waar je wat aan hebt.

We hopen dat je genoten hebt van deze ‘dweilmachine kopen gids’ en dat je aan de hand van dit artikel een goede dweilmachine kan kopen die bij je wensen en behoeften past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in