Polijstmachine Kopen

Boen- en polijstmachines geven individuen, zoals schoonmakers een makkelijke manier om houten, stenen of linoleum oppervlaktes te boenen, polijsten en strippen. En alhoewel beide machines op dezelfde manier functioneren, is er een groot verschil in de resultaten die ze bieden. Een van de uitdagingen waar je mogelijk tegen aanloopt is besluiten of een polijstmachine kopen of juist een boenmachine het beste voor je doeleinden is of dat je misschien juist beide moet kopen. Dit kan je doen door te bepalen welke taken je uit wilt gaan voeren, waaronder strippen, boenen of polijsten van een vloer.

Voordat je echter overgaat tot het selecteren van mogelijke interessante machines, is het belangrijk om eerst meer te leren over de primaire doelen van beide machines. Vervolgens moet je de manier waarop de machine aangedreven zou moeten worden bepalen, wat grotendeels afhankelijk is van de faciliteiten waar je toegang toe hebt in de locatie waar je de machines gaat gebruiken. De totale afmetingen van het oppervlakte dat je moet strippen, boenen of polijsten speelt ook een grote rol in welke boen- of polijstmachine je moet kopen.

 

Polijstmachine kopen gids:

Soorten boen- en polijstmachines

Voordat je een boen- of polijstmachine kopen gaat moet je besluiten welk soort machine het beste bij je behoeften past. De beste manier om dit te doen is meer leren over de verschillende soorten machines die beschikbaar zijn en welke features ze bieden. Hierbij hebben we het onder andere over de voeding, typische diameters welke bepaald worden door de afmetingen van het gebied en de verschillende machinesnelheden die beschikbaar zijn. Hieronder zullen we uitgebreider ingaan op deze details, om je zodoende te helpen om de juiste machine voor je behoeften aan te schaffen.

 

Stroomvoorzieningen voor boen- en polijstmachines

Een van de eerste bepalende factoren wanneer je een boen- en polijstmachine kopen gaat, is de soort stroomvoorziening die gebruikt om de machine aan te drijven. Hieronder zullen we je meer informatie geven over elk type.

Beste Polijstmachine Kopen

Elektrisch aangedreven: Deze zijn handig wanneer je voldoende toegang hebt tot stopcontacten. Ze zijn lichter dan machines die andere stroomvoorzieningen gebruiken. Kabels zijn vaak 15-21 meter lang.

Accu aangedreven: Bied je meer vrijheid wanneer je in gebieden werkt waar niet veel stopcontacten zijn. Deze machines zijn zwaarder dan de variant met een elektrische kabel.

Propaan aangedreven: Dit zijn de high-end polijst- en boenmachines. Ze zijn bedoeld voor grote oppervlaktes, zoals vloeren van warenhuizen waar niet veel stopcontacten zijn. Deze modellen hebben meer onderhoud nodig en zijn duurder.

Ongeacht van de soort boen- of polijstmachine die je koopt, is het belangrijk dat je van te voren eerst te weten komt hoe je de machine moet gebruiken. Dit kan helpen om schade aan de machine of verwondingen van de gebruiker voorkomen.

 

Snelheden van een boen- en polijstmachine

Je zou ook de verschillende snelheden moeten overwegen die beschikbaar zijn wanneer je een boen- of polijstmachine kopen gaat. Een boenmachine is langzamer dan een polijstmachine, waardoor ze ideaal zijn voor het strippen en boenen van de was die op de vloer is aangebracht. Polijstmachines zijn daarentegen exclusief gemaakt voor het polijsten van grote vloeroppervlaktes met een hoge snelheid. Hieronder zullen we meer informatie geven over de typische snelheden die je meestal kan vinden voor polijst- en boenmachines.

Standaard snelheid (150 tot 175 RPM): Boenmachines die deze snelheden gebruiken zijn beter voor basis strippen, schrobben en polijsten van vloeren.

Duale snelheid (200 tot 400 RPM): Boenmachines met deze snelheden zijn over het algemeen geschikt voor het boenen en polijsten van hard houten oppervlaktes. Ze kunnen ook oppervlaktes sneller strippen dan boenmachines met een standaard snelheid.

Hoge snelheid (1.000 tot 2.500 RPM): Boenmachines die met een hoge snelheid werken worden polijstmachines genoemd. Deze machines zijn handig voor het geven van een hoge glans op harde oppervlaktes en zijn lichtgewicht.

Wanneer je een boen- of polijstmachine kopen gaat is het belangrijk om alle veiligheidsvoorschriften na te leven. Zo moet je onder andere iedereen duidelijk laten weten dat er een schoonmaak gaande is met waarschuwingstekens of pylonen. Probeer voetgangers om te leiden, zodat je ongestoord en veilig de nodige schoonmaaktaken af kan ronden.

Goedkope Polijstmachine Kopen

 

Afmetingen van polijst- en boenmachines

Alhoewel de snelheid een belangrijke factor is (modellen met een hogere snelheid voeren de taken sneller uit), speelt de afmeting ook een grote rol in de hoeveelheid tijd die vereist is om schoonmaakwerkzaamheden af te ronden. Pads met een grotere diameter geven je de mogelijkheid om meer vloeroppervlakte per keer schoon te maken. Combineer die factor met snelheid en een boen- of polijstmachine met hoge snelheid en sufficiënte afmetingen kan een groot project snel en efficiënt afronden. Hieronder zullen we de meest voorkomende afmetingen van polijst- en boenmachines bespreken.

Standaard snelheid (33 tot 38 cm): Wordt gebruikt voor het stippen, schrobben en boenen van vloeren in kleine ruimtes of gebieden die een hoop obstakels hebben. De gebieden zijn over het algemeen kleiner dan 600 meter.

Standaard snelheid (43 tot 50 cm): Handig wanneer je moet schrobben, strippen of boenen in grote open gebieden, zoals gymzalen, cafetaria’s, schoollokalen en gangen. Deze worden ook gebruikt voor houten vloeren.

Duale snelheid (50 cm): Zijn erg handig wanneer je te maken hebt met harde vloeren. Hun extra snelheid maakt ze ideaal als een werkpaard boenmachine in scholen en bedrijven.

Hoge snelheid (50 cm): Polijstmachines kunnen een oppervlakte een hoogglans uitstraling geven. Hun hoge snelheden maken dat soort taken snel en makkelijk vergeleken met een boenmachine die vergelijkbare specificaties heeft.

Hoge snelheid (50 tot 70 cm): Propaan polijstmachines combineren de beste snelheid en afmetingen, waardoor polijsttaken binnen een mum van tijd afgerond zijn.

Zoals bij alle dingen geldt dat een machine met een hogere snelheid, een groter gevaar vormt voor de persoon die de boen- of polijstmachine gebruikt en iedereen in de nabije omgeving. Het is belangrijk dat je alle veiligheidsrichtlijnen goed opvolgt.

 

Oppervlaktes die geboend of gepolijst moeten worden

Polijst- en boenmachines worden op verschillende soorten oppervlaktes gebruikt, van hout en linoleum tot steen. Hieronder zullen we de verschillende oppervlaktes kort bespreken en aangeven waar je op moet letten.

Steen: Stenen oppervlaktes, zoals marmer en graniet vereisen het gebruik van een afdichtmiddel op de boen- en polijstmachine. Deze middelen beschermen de vloer tegen mogelijke beschadigingen en knoeien.

Hout: Polijst- en boenmachines werken geweldig op houten vloeren. Onthoud dat je de juiste chemicaliën gebruikt tijdens het boenen, aangezien de gebruikte materialen anders mogelijk de beschermende laag van de vloer kunnen strippen.

Linoleum: Niet zo moeilijk om opnieuw in de was te zetten als een houten vloer. Linoleum oppervlaktes zijn erg geschikt voor het gebruik van polijst- en boenmachines.

Voordat je een boen- of polijstmachine kopen gaat is het belangrijk om uit te vinden welke soort vloeroppervlakte bewerkt moet worden door de machines. Dit geeft je de mogelijkheid om de correcte chemicaliën aan te schaffen, zoals was, stripper of afdichtmiddel.

Polijstmachine Kopen gids

 

Chemicaliën en pads

Nadat je een boen- of polijstmachine hebt gekocht, moet je overwegen welke andere producten je nog moet kopen om de machine goed te kunnen gebruiken. Hierbij hebben het over stripping en boen pads en stripper chemicaliën en was. Hieronder zullen we de belangrijkste producten bespreken die je mogelijk aan zou moeten schaffen voordat je een boen- of polijstmachine kan gebruiken.

Pads

Wanneer je vloeren aan het boenen of polijsten bent moet je pads gebruiken om ervoor te zorgen dat de vloer er mooi uit blijft zien. De juiste pad uitkiezen voor de taak is relatief simpel, aangezien elke toepassing een bepaalde kleur heeft. Hieronder zullen we de verschillende pads en kleuren bespreken en een korte omschrijving bij elke geven.

Stripping (zwart): Deze worden gebruikt om de beschermende laag te verwijderen die opgehoopt is sinds de laatste keer dat de vloer geboend is. Deze deklaag kan soms dof worden en moet dan verwijderd worden.

Schrobben (groen): Is handig wanneer je strepen of hardnekkig vuil moet verwijderen van vloeren, voordat je de was aanbrengt.

Boenen/schoonmaken (rood): Deze worden gebruikt voor de algemene schoonmaak van een vloer en voor het aanbrengen van de was.

Polijsten (beige): Deze worden gebruikt op polijstmachines die een hoge glans aan de vloer geven. De meeste van deze pads zijn gemaakt van natuurlijke vezels.

Het is belangrijk dat je de juiste pads gebruikt voor de taak die je af moet ronden. Doe je dit niet, dan bestaat er de kans dat de boen- of schrobmachine de vloer bekrast of beschadigt.

Polijstmachine Kopen tips

 

Stripper

Naast pads worden er ook stripping chemicaliën gebruikt tijdens het strip en boen proces. Zorg ervoor dat je de juiste stripper gebruikt. Hieronder zullen we kort de twee strip chemicaliën bespreken die beschikbaar zijn.

Afdicht stripper: Verwijderd afdichtmiddelen die over het algemeen aangebracht worden op stenen vloeren voor bescherming. Gebruik deze niet om was te verwijderen.

Was stripper: Gebruik alleen was strippers om was van harde vloeren te verwijderen.

Strip een vloer nooit te vaak, aangezien dit de oppervlakte van de vloer kan beschadigen. Zorg er ook voor dat de vloer niet gemaakt is van schadelijke materialen, zoals asbest. Deze vloeroppervlaktes mogen maar zoveel keer per jaar gestript worden, zodat blootstelling aan schadelijke materialen voorkomen wordt.

 

Was en afdichtmiddelen

Was en afdichtmiddelen zijn ook een belangrijk onderdeel van het boen en polijst proces. Beide chemicaliën beschermen de vloer waar ze op aangebracht worden. Hieronder zullen we deze twee middelen en de toepassingsmogelijkheden bespreken.

Was: Dit wordt meestal gebruikt op houten en linoleum vloeren. De was geeft de vloeroppervlakte een hoge glans, terwijl ze tegelijkertijd bescherming tegen strepen en knoeien bieden.

Afdichtmiddel: Dit wordt meestal aangebracht op stenen vloeren of houten buitenvloeren, zodat deze beschermd worden tegen de elementen, knoeien en andere schadelijke factoren.

Het is belangrijk dat je de was of het afdichtmiddel koopt die het beste geschikt is voor het oppervlakte. Dit kan je doen door de productlabels goed te lezen, online te zoeken of contact op te nemen met een professional op het gebied van boenen en polijsten.

Goedkoopste Polijstmachine Kopen

 

Conclusie Polijstmachine kopen

Polijst- en boenmachines geven organisaties en individuen de mogelijkheid om harde oppervlaktes, zoals hout, linoleum en steen te beschermen en glanzend te houden. Dit maakt deze gebieden aantrekkelijker en kan lelijke oneffenheden, zoals strepen tot een minimum behouden. Een vloer die bedekt is met was of een afdichtmiddel is ook makkelijker om schoon te maken. Wanneer je een oppervlakte wilt stippen of boenen, strip dan het oppervlakte af en toe, breng de was aan en boen de vloer vervolgens. Dit zorgt ervoor dat de vloer het hele jaar door er mooi uitziet. Een factor die je in gedachten moet houden, is dat je de juiste chemicaliën gebruikt, zoals stripping middel, afdichtmiddel of was. Als je het verkeerde middel gebruikt, dan kan je de vloer beschadigen. Als je niet zeker weet welk middel je moet gebruiken, lees dan goed het label op het middel, kijk online of neem contact op met een professional.

We hopen dat je met de info in dit artikel een polijst- of boenmachine kan kopen die het beste bij je wensen en behoeften past. Koop vandaag nog een van deze machines, zodat je vloeren er mooi glanzend uit komen te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in