Schuurpad

Heb je een schuurpad nodig voor je schrobmachine, maar weet je niet welke kleur je moet kiezen? Ga je strippen, boenen, polijsten of weet je het niet zeker? Lees dan dit handige artikel door, zodat je de juiste pad uit kan kiezen voor de taak en vloer die bewerkt moet worden.

 

Schuurpad kleuren

Er zijn een aantal schuurpad kleuren waar je uit kan kiezen. De verschillende kleuren geven verscheidene gradaties aan. Je hebt de juiste kleur nodig voor de taak die je uit gaat voeren. Als je een verkeerde keuze maakt, dan kan je de beschermlaag van de vloer afschrobben of je krijgt niet de gewenste afwerking waar je naar op zoek bent.

De pads zijn geschaald van wit tot zwart. De witte schuurpad is de meest zachte en elke kleur daarna wordt iets ruwer dan de laatste. Zwart is erg ruw en wordt gebruikt voor zware stripping taken.

De onderstaande lijst zal je helpen om de juiste pad uit te kiezen voor de taak en het vloertype waar je op werkt.

 • Wit: Dit schuurpad is erg zacht en bedoeld voor droog boenen van vloeren of licht water spray boenen voor een super hoge glans.
 • Geelbruin: Dit schuurpad is iets ruwer dan de witte en wordt gebruikt voor het boenen met een hoge snelheid.
 • Rood: Dit schuurpad is iets ruwer dan de bruine en wordt gebruikt voor lichte schoonmaakwerkzaamheden, spray boenen en het zal strepen verwijderen.
 • Blauw: Dit matige schuurpad is ideaal voor het schrobben van vloeren en zware spray schoonmaakwerkzaamheden. De ruwe textuur verwijderd mogelijk toplagen die vies zijn.
 • Groen: Dit schuurpad begint aardig ruw te worden en wordt gebruikt voor zware schrobwerkzaamheden en lichte stripping werkzaamheden.
 • Zwart: Erg ruw schuurpad voor zware werkzaamheden. Deze is voor het nat strippen van vloeren en het verwijderen van de oude toplagen. Het is belangrijk om in beweging te blijven wanneer je dit schuurpad gebruikt, aangezien deze door zijn ruwe aard een vloer snel zal beschadigen als je hem te lang op een plaats laat werken.

Schuurpad kopen

 

Schuurpad afmetingen

Je moet de deck van je machine meten of de handleiding nalezen om uit te vinden welke schuurpad afmeting je nodig hebt. Je hoeft simpelweg het aandrijf board te meten. De schuurpad die hier aan vast gemaakt moet worden zou ongeveer een 1-inch of 2,54 cm groter moeten zijn.

 • 10-inch (25,4 cm)
 • 13-inch (33 cm)
 • 14-inch (35,5 cm)
 • 15-inch (38,1 cm)
 • 16-inch (40,6 cm)
 • 17-inch (43,2 cm)
 • 20-inch (50,8 cm)

 

Wat voor soorten vloeren kan een schuurpad op gebruikt worden?

Schuurpads kunnen gebruikt worden op de meeste soorten vloeren, maar zijn vooral geschikt voor erg vlakke vloeren met weinig of geen spleten / groeven. Als je een vloer hebt die erg ongelijk is of uit tegels bestaat met erg diepe groeven, dan is een borstel mogelijk beter geschikt voor je behoeften.

 

Hoe lang houden de pads het uit?

Dit hangt helemaal af van het type vloer dat je hebt en hoe vaak je je vloeren schoonmaakt. Als je ruwe vloeren hebt en ze elke dag schoonmaakt, dan kan je niet verwachten dat de pads het net zolang uithouden als degene die voor zachte vloeren gebruikt worden.

 

Heb ik speciale aanpassingen nodig om de pads te kunnen gebruiken?

Als je niet al een aandrijf board voor je machine hebt, dan moet je deze kopen als je deze pads wilt gebruiken op je machine. Welke machine je hebt zal beïnvloeden wat voor aandrijf board je moet kopen. Meestal kan je op de website van de schrobmachine wel vinden welke je nodig hebt en zo niet, dan kan je altijd contact opnemen met de leverancier.

Beste Schuurpad kopen

 

Wat zijn diamond schuurpads?

Diamond schuurpads gebruiken een ander kleursysteem en geen chemicaliën om hun schoonmaakresultaten te bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in